Cat de curand va putea Internetul sa surclaseze televiziunea?

Cat de curand va putea Internetul sa surclaseze televiziunea?

Din ce in ce mai des, unii dintre noi incep sa renunte la emisiunile TV si se orienteaza spre Internet. De ce? In continuare, poti sa vezi pe Spinmag cateva dintre concluziile la care s-a ajuns in prezent.

Este o chestiune care tine de alegerea pe care o faceti, unii sunt foarte dependenti de emisiunile TV, altii au devenit deja dependenti de optiunile diverse ale Internetului. De ce? Televiziunea a fost un puternic mijloc de informare a maselor, oferind stiri si divertisment.

Dar in prezent, foarte multi privitori si-au dat seama ca este si o manipulare, ca nu tot ce apare la TV este real. Si totusi se produc si se vand destul de multe televizoare, de aceea inca nu se poate trage concluzia finala, ca a decazut foarte mult televiziunea.

Insa pe de alta parte, multi tineri nu mai doresc sa depinda de un program fix al televiziunilor, de reclamele plictisitoare, si se orienteaza spre Internet, unde pot sa vada ceea ce isi doresc, in timpul pe care ei si-l organizeaza. Chiar daca avem televizoare, le putem folosi si fara televiziune, prin modele moderne care permit sa le folosim dupa termenii nostri, adica prin Internet.

De ce poate insa Internetul sa surclaseze televiziunea? Marele avantaj este faptul ca informatia poate fi gasita neprocesata, adica stiri care sunt prezentate de surse care nu comenteaza, ci lasa decizia aceasta celui care a aflat pur si simplu o stire.

Televiziunea de cele mai multe ori incearca sa impuna opinia sa, nu este obiectiva, mai rau, manipuleaza masele. Dar folosind Internetul putem chiar prin intermediul unui televizor, conectat la laptop sau la Internet, sa ne uitam la canalele pe care le dorim si sa punem pauza, atunci cand dorim, sa nu mai consumam reclame, si cel mai rau informatii procesate de trusturile media.

Atata timp cat Internetul va ramane independent, si este mult mai greu sa fie aici practicata o manipulare, mai ales in masa, pentru ca alegerea diversa face ca opiniile sa nu mai fie impuse, foarte dificil ca peste 50% dintre privitorii la canale oferite de Internet sa se uite in acelasi timp la acelasi canal, sau sa citeasca o stire in acelasi timp, cum se intampla in cazul televiziunii.

Nu am putea spune cat de curand se va intampla aceasta depasire a televiziunii de catre marea sursa de informatii care este Internetul, dar este de sperat ca in viitorul foarte apropiat sa se intample, si pastrandu-si aspectul pozitiv, sa aduca un castig in informarea corecta pe care cu totii ne-o dorim si posibilitati diverse de distractie, care sunt deja in castig prin Internet, pentru ca este mult mai interactiv decat televiziunea.

Si pentru ca cei care vin din urma, adica tinerii prefera Internetul, suntem la un pas de a abandona televiziunile si a le transfera rolul in oamenii simpli care pot avea canale youtube, bloguri personale, prin care pot informa, unde chiar li se pot solicita informatii de catre privitori, lucru care se intampla mult mai greu, in cazul televiziunilor.

Related Posts
Leave a reply