Cat de util este un aparat de aerosoli

Cat de util este un aparat de aerosoli

Cand ingerarea de medicamente este o treaba sensibila, mai ales la copii, cand injectiile nu sunt nici indicate si nici usor de suportat, inhalarea de substante necesare pentru a trata o boala a aparatului respirator superior este calea mai facila. Asa se defineste terapia cu aerosoli.

O astfel de abordare se recomanda in cazurile bolilor pulmonare de la bronsite la traheite, cat si pentru cele din sfera ORL, adica sinuzite, laringite, rinofaringite etc.

O astfel de terapie este una benefica din multiple puncte de vedere. Nu se pot insa omite si cateva dintre reactiile adverse. Astfel, exista deopotriva si reversul medaliei, deci te poti astepta si la efecte mai neplacute, pentru ca implica desigur medicamente ce pot  avea un altfel de efect. De regula acestea sunt indicatii mentionate pe prospecte.

Aparatul de aerosoli

De regula, o prima recomandare pentru o astfel de terapie vine de la medic. Apoi, dupa ce efectele acestei terapii se cunosc, se va repeta povestea, cu mai multa incredere, la alte episoade de acest gen. Iata de ce nevoia de aparat aerosoli se impune, achizitia fiind una justificata si pe termen lung.

Trebuie spus ca astfel de aparate sunt de o diversitate ce poate aduce confuzie pentru orice parinte. Cum il alegi? Poate ca a intelege tipologia lor va face o distinctie intre ce trebuie ales. Iata si despre ce este vorba:

  • Nebulizatoarele sunt cele care genereaza particule lichide;
  • Inhalatoarele cu pulbere uscata sunt desigur cele care genereaza particule uscate;
  • Inhalatoarele presurizate ce genereaza particule lichide.

Daca ne referim la clasa de pacienti – copii, in astfel de cazuri cele mai utile si usor de folosit aparate de aerosoli sunt nebulizatoarele. Acestea ofera administrarea de medicament intr-un ritm lent si controlat, fata de celelalte doua, cazuri in care inhalarea trebuie sa fie profunda, instructiunile pentru acest gen fiind greoaie de aplicat in cazul unui copil.

Aparte de tipologia lui, orice parinte va tine cont si de alte caracteristici pentru a alege acel tip de aparat nu numai eficient, ci si calitativ. Spre exemplu, sa fie silentios pare sa fie mai important ca oricand. Pentru ca nu va genera sunete de orice fel, in unele cazuri se poate aplica masca aferenta acestui aparat chiar si prin somn. Copilul nu se sperie, timpul necesar inhalarii este mai usor trecut.

De asemenea, va conta tipul de aparat din punct de vedere al stilului practic. Un  aparat cat mai compact, mic, portabil, va avantaja orice parinte, precum si pe cel mic.

O recomandare in acest sens este tehnicomed.ro, pagina unde se vor gasi multiple tipuri de astfel de aparate, la preturi la fel de variate. O abordare interesanta este cea a unui aparat de aerosoli in forma de tren, deci clar indicat pentru copii; curiosi din fire, se vor axa pe acest design, gasind astfel si rabdarea necesara pentru a mentine masca pe gura atat cat trebuie.

Un aparat de acest gen dispune si de garantie de pana la 3 ani in unele cazuri. Investitia merita intrucat aceasta maniera de tratament grabeste vindecarea, fiind totodata si o maniera mai usoara de a administra tratamente.

Related Posts
Leave a reply