Criterii de urmarit in alegerea unei baterii externe

Criterii de urmarit in alegerea unei baterii externe

Dezvoltarea industriei IT, dar mai ales popularitatea de care se bucura astazi aparatele smartphone au facut ca si cererea de accesorii sa fie una pe masura. Acest lucru este cu atat mai necesar cu cat aceste dispozitive suplinesc astazi functiile pe care in mod normal, pana nu demult, le indeplineau greoaiele calculatopare de tip desktop. Astfel, daca un laptop sau o tableta sa spunem ca le folosim ocazional, un smatrtphone il folosim zilnic si il caram dupa noi.

Ramanand in aceasta zona, putem conastata cu usurinta faptul ca durata de viata a bateriei unui smartphone tine cu mult mai putin decat vechile telefoane mobile cu taste. Astfel, daca un telefon clasic putea sta incarcat si cateva zile sau o saptamana, aparatele smartphone cu greu depasesc un ciclu de incarcare de 24 de ore. Din acest motiv, pe piata au aparut astazi baterii externe pentru smartphone, capabile sa iti asigure o incarcare optima a telefonului in situatii critice.

Sa presupunem ca pleci intr-o excursie pe munte si, la un moment dat, ai nevoie de ajutor. La fel de bine, poti ramane cu masina in pana undeva in creierul muntilor, iar telefonul tau mobil mai are o liniuta in coltul ecranului, ceea ce inseamna ca nivelul bateriei este unul foarte scazut. In acest caz, folosirea unei baterii externe este mai mult decat necesara, astfel incat tu sa poti apela serviciile de urgenta sau persoanele apropiate in caz de nevoie. Nu este insa obligatoriu ca bateria externa sa fie folosita in situatii extreme.

Pur si simplu, daca te afli intr-o deplasare sau la plimbare prin parc si bateria ti s-a consumat din varii motive, precum accesarea unui joc sau a unei aplicatii costisitoare, poti pune telefonul la incarcat la mufa unei baterii externe, fara a mai avea nevoie nici de prize ori de alte surse de energie. Unde gasesc insa baterii externe la preturi accesibile si, mai ales, pliate pe nevoile noastre? Mai ales, ce criterii trebuie sa cautam in alegerea unei baterii externe, pentru ca aceasta sa isi dovedeasca pe deplin eficienta?

Putere mare

In primul rand, la alegerea unei baterii externe trebuie sa fim atenti la puterea de incarcare a acesteia. Astfel, trebuie sa stii ca puterea unei baterii se masoara in miliamperi (MAh). De obicei, bateriile telefoanelor obisnuite au puteri de pana la 1500 MAh. Pentru incarcarea acesteia vom avea nevoie de o baterie externe mai puternica, de minimum 2000 sau 3000 MAh. O astfel de baterie va putea sa asigure un minimum de doua sau trei cicluri de incarcare.

Timp de incarcare scurt

Un alt criteriu de alegere vizeaza timpul de incarcare, care in cazul unei baterii externe trebuie sa fie cat mai scurt. Daca in cazul unei incarcari la priza un telefon poate sta si cateva ore, in cazul bateriilor externe, incarcarea dureaza maximum o jumatate de ora sau o ora.

Design si greutate

Nu in ultimul rand, un aspect deloc de neglijat in ultima perioada este designul si greutatea. Din acest motiv, producatorii se straduiesc sa vina in intampinarea clientilor cu modele din ce in ce mai atractive, cat mai slim si mai usoare. Acest lucru le face nu doar atractive, ci si usor de transportat in poseta sau in rucsac.

Related Posts
Leave a reply