De ce este iPhone mai popular in SUA?

De ce este iPhone mai popular in SUA?

Un studio recent a descoperit faptul ca desi iPhone este in continuare cel mai popular model de telefon atat in SUA cat si in Europa, aflandu-se in fata competitorilor in topul vanzarilor de telefoane, totusi popularitatea acestuia este mult mai mare peste ocean decat pe continentul European.

Studiul nu precizeaza si motivele acestei diferente de popularitate, insa in randurile ce urmeaza vom incerca sa raspundem intrebarii de ce este iPhone mai popular in SUA?

In primul rand, nivelul mediu de trai este mai crescut in America decat in majoritatea statelor Europene astfel ca Americanii au mai multa putere de cumparare. Desi accesibil, iPhone este considerabil mai scump decat alte modele competitoare ce dispun de specificatii similiare, astfel ca in statele Europene cu nivel de trai mai scazut cumparatorii vor avea tendinta de a lua decizii economice, optand pentru alternativele mai ieftine.

Un factor ce contribuie la aceasta discepanta este popularitatea mai scazuta a creditelor de consum in Europa comparativ cu America, credite ce le-ar permite doritorilor cu buget redus sa opteze pentru iPhone. Nu doar costul de achizitie al telefonului este mai ridicat decat in cazul altor variante ci si mentenanta, o schimbare acumulator iphone 6  de pilda este o cheltuiala deloc neglijabila.

De asemenea, pretul dispozitivelor difera de la stat la stat iar in majoritatea statelor Europene produsele Apple se comercializeaza la preturi mai ridicate decat in Statele Unite.

In al doilea rand, consumerismul este mult mai dezvoltat in State decat in multe dintre statele Europene, unde abia in ultimii ani societatea a devenit consumerista precum cea de peste ocean.

Mai ales in statele din Estul Europei, foste comuniste, consumerismul este o tendinta noua comportamentala pe cand in SUA aceasta atitudine este prezenta de zeci de ani, populatia fiind mai susceptibila sa isi schimbe des telefonul, urmarind placerea achizitiei mai degraba decat utilizatea ei.

Acest lucru nu este vailabil pentru statele mai sus mentionate ce inca se afla in perioada de tranzitie de la o economie centralizata ce nu oferea o gama variata de alternative in materie de bunuri ce pot fi achizitionate, ba chiar uneori acestea lipseau cu desavarsire la o economie in care accentul sa cada pe consum si cantitate mai degraba decat pe calitatea bunurilor si durabilitatea in timp.

De asemenea, exista o diferenta in numarul de competitori ce ofera alternative la Apple in Europa si Statele Unite. Nu toti producatorii ce ofera sisteme Android (aceasta fiind principala alternative la iPhone) prezenti in Europa au trecut oceanul pentru a fi prezenti pe piata Americana.

Astfel, competitia este mai slaba in SUA decat in majoritatea statelor Europene. Daca in America piata se imparte in linii mari intre Apple si Samsung, in Europa exista numeroase alternative mai putin cunoscute (majoritatea produse si importate din China) ce pot reprezenta alternative viabile la cele 2 brand-uri.

Astfel, cei cu buget limitat pot de multe ori prefera un telefon cu specificatii similare insa mai putin cunoscut in detrimentul unui brand cunoscut precum Samsung sau Apple.

 

Related Posts
Leave a reply