Importanta infrastructurii locuintei

Importanta infrastructurii locuintei

Aproape orice persoana care locuieste la bloc isi doreste sa se poata muta intr-o zi la casa din mai multe considerente: aer curat, lipsa galagiei, spatiu mai mare etc.

Insa, in ultimii ani, din cauza autorizatiilor de constructie date alandala, multe blocuri au inceput sa apara langa case, astfel ca cei care si-au construit oaza lor de liniste in afara orasului au primit o lovitura grea: de ceea ce au fugit, nu au scapat.

Pretul caselor a inceput sa scada, astfel ca o investitie de anvergura unei case intre blocuri a inceput sa aduca cu sine multe pareri de rau, dar si bani cheltuiti. Si nu putini.

In construirea unei case trebuie sa se tina cont de doua aspecte foarte importante: de infrastructura si suprastructura. Infrastructura casei cuprinde tot ceea ce se afla construit sub cota pardoselii parterului si anume fundatii, elemente constructive ale subsolului si planseul peste subsol.

In cazul in care se doreste ridicarea unei case fara subsol atunci infrastructura cuprinde doar fundatiile. In ceea ce priveste suprastructura casei, aceasta face referire la toate elementele constructive, verticale si orizontale care se afla situate deasupra cotei pardoselii parterului, inclusiv acoperisul.

Cand vorbim de fundatie, aceasta reprezinta partea de structura de rezistenta ce intra in contact direct cu terenul de fundare si se afla in teren. Rolul principal al fundatiei este acela de a transmite incarcarile de la nivelul suprastructurii la nivelul terenului de fundare.

In acest sens, tipul, dimensiunile si armarea unei fundatii sunt extrem de importante si asta deoarece proiectarea sau executarea gresita a acesteia va pune in pericol intreaga structura a casei, iar reparatiile ulterioare vor fi dificil sau chiar imposibil de executat.

Trebuie sa se tina cont si de cativa factori precum conditiile climatice din zona in care este amplasamantul, alegerea unei firme proiectare Bucuresti, caracteristicile seismice, geologice si hidrologice ale terenului, dar si tipul de structura de rezistenta pe care se va realiza constructia.

Ce presupune construirea unei case

Sa construiesti o casa nu este atat de usor cum pare. De la cumpararea terenului unde va fi amplasata viitoarea constructie si pana la acte, totul este un du-te-vino continuu.

Trebuie sa aveti mare grija in primul rand la locul unde doriti sa va ridicati casa, acesta fiind un element foarte important. Construirea unei case reprezinta o provocare, avand in vedere ca implica multa munca, stres, timp, bani si idei investite.

De aceea, primul pas care trebuie facut este sa va cumparati terenul. Pentru a fi siguri ca terenul pe care urmeaza sa il achizitionati este capabil de a fi dezvoltat, fiti atent la factori precum conditiile naturale si cele induse de om proprietatii in cauza.

Astfel, in categoria caracteristicilor naturale se incadreaza topografia, dimensiunea si forma terenului, iar in cea de-a doua categorie intra renivelarea, amenajarea ori contaminarea unui iaz sau a panzei freatice.

Related Posts
Leave a reply