Semnele prevestitoare divortului

divort-1340027895

Lucrurile mici pe care le faci in fiecare zi ti-ar putea pune in pericol casnicia, constienti fiind si de statisticile actuale in privinta divorturilor. Se pare ca nu mai putem deschide o revista, intra on-line sau porni televizorul fara sa auzim despre modul in care majoritatea casatoriilor din aceste zile sfarsesc. Cei mai multi oameni cred ca ei sunt dincolo de aceste statistici, optimisti in speranta ca ei le vor bate si vor iesi triumfatori. Multe cupluri nu se opresc niciodata sa considere ca lucrurile pe care le fac in fiecare zi in cadrul casniciei ar putea sa le conduca direct in instanta de judecata. Aici sunt cateva semne care v-ar indica ca alunecati usor pe panta abrupta a divortului.

1. Ai mereu dreptate
Sigur, acesta pare un fapt destul de evident, dar eu o vad in jurul meu tot timpul. Unul sau chiar ambii parteneri intr-o casatorie isi doresc sau nu admit cand se inseala. Pentru ca, hai sa recunoastem, toata lumea greseste. Ce e asa de rau in a admite acest fapt?

2. Tu esti mereu victima si nu-ti asumi responsabilitatea pentru ceea ce faci
De obicei, e nevoie de doi oameni pentru a trimite o casatorie pe drumul divortului. Fii dispus sa te confrunti in cazul in care contribui mai putin la partea ta de casnicie, in loc sa te concentrezi sa dai vina pe alte persoane.

3. Nu vorbesti despre ceea ce te deranjeaza
Chiar si necazuri sau probleme mici se pot aduna in timp. Fii deschis si sincer cu partenerul tau despre lucrurile care trebuie imbunatatite in relatia voastra, daca doriti ca aceasta sa dureze.

4. Ai face orice pentru a evita confruntarea
Confruntarea este neconfortabila. Nimeni nu vrea sa se lupte cu partenerul tot timpul. Dar un lucru este cert, confruntarea este uneori necesara. Evitarea inseamna doar ca se vor aduna si va vor lovi pe amandoi mai tarziu. Un pic de confruntare poate de multe ori sa indeparteze tensiunea dintr-o relatie.

5. Iti desconsideri partenerul
Chiar daca pare usor sa-ti „bati joc” de partener pentru neajunsurile care apar, incearca sa eviti acest obicei. Facandu-l pe partenerul tau sa se simta mai slab, chiar si in gluma, este dureros. La urma urmei, aceste mici impunsaturi contin adesea cel putin un graunte mic de adevar.

6. Nu faci eforturi in privinta familiei sau a prietenilor
Sigur, s-ar putea sa nu fii cel mai mare fan al rudelor prin alianta, insa, iti place sau, sunt si familia ta, de asemenea, din moment ce esti casatorita. Nu spun ca trebuie sa deveniti cei mai buni prieteni, insa faceti un efort veritabil pentru a obtine o intelegere cu familia sotului, oricat de mare ar putea parea provocarea. Nimeni nu se simte confortabil atunci cand are sentimentul ca partenerul si familia nu se inteleg.

Related Posts
Leave a reply